Personuppgiftspolicy

Shopcorn AB (”Shopcorn”/”vi”), värnar om din personliga integritet. Vi strävar därför efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt och följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd.

Denna policy gäller för alla uppgifter som samlas in via www.shopcorn.com (”Webbplatsen”). Policyn gäller även för dig som är medlem i Shopcorn. Genom att godkänna policyn på Webbplatsen i samband med köp, registrering eller lämnande av uppgifter samtycker du till att vi behandlar dina personuppgifter enligt nedan.

Shopcorn AB, org.nr 559033-1467, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

De personuppgifter som vi behandlar är de uppgifter som du har lämnat till oss eller som vi samlar in på Webbplatsen genom cookies. Personuppgifterna behandlas i syfte att administrera ditt köp och fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund. De personuppgifter som vi behandlar är ditt namn, e-mailadress, leveransadress, IP-adress, personnummer, hemadress och telefonnummer. Vi kan i detta syfte komma att dela ovan nämnda personuppgifter med våra samarbetspartners, såsom leverantörer av produkterna som säljs på Webbplatsen, betalningsförmedlare och kreditföretag för betalning eller kreditupplysning, transportföretag för transport av din beställning till den valda leveransadressen och reklambyråer för t.ex. tryck och distribution. Ditt personnummer kommer endast behandlas för att genomföra kreditupplysning vilket vår samarbetspartner inom kreditgivning gör om du har valt att betala ditt köp på Webbplatsen genom delbetalning. Shopcorn kommer inte se ditt fullständiga personnummer. Vår behandling av dina personuppgifter kan även innebära samkörning inom EU med andra register och att dina personuppgifter överförs till andra bolag inom koncernen.

För dig som är medlem i Shopcorn behandlar vi, utöver de personuppgifter som nämns ovan, även ditt födelsedatum, kön, orderhistorik och IP-adress. Personuppgifterna behandlas för vi ska kunna administrera medlemskapet och för att kunna ge dig anpassade erbjudanden (profilering) baserade på tidigare inköp och födelsedagserbjudanden. Samtliga dina personuppgifter behandlas till dess att du avregistrerar ditt medlemskap i Shopcorn. När du samtyckt till att bli medlem i Shopcorn samtycker du till att vi hanterar och sparar dina personuppgifter enligt denna policy.

Om du är medlem i Shopcorn, lämnat ditt samtycke eller vi har rätt att göra så i enlighet med gällande lagstiftning så kan dina personuppgifter även komma att användas för direktmarknadsföring, nyhetsbrev, kundundersökningar samt för statistikändamål och kan användas för utskick per post, e-post och sms till dig.

Vi, och i förekommande fall våra samarbetspartners, har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska informationssäkerhetsåtgärder för att skydda de personuppgifter som behandlas.

Du har rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. I enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning har du även rätt att en gång per kalenderår gratis få besked om vilka personuppgifter som behandlas om dig hos oss, oavsett hur dessa samlats in. Om du vill ha sådan information ska du enligt gällande personuppgiftslagstiftning skicka en skriftlig begäran till oss per post till adressen som anges i sidfoten (begäran kan alltså inte skickas via e-mail). Den skriftliga begäran ska vara undertecknad av dig.

Om dina personuppgifter behandlas i strid med gällande personuppgiftslagstiftning har du rätt att begära att personuppgifterna rättas, blockeras eller raderas.

Cookies

På Shopcorn.com används cookies från webbplatsen och tredjepart. Cookies används för att ge besökare tillgång till funktioner på webbplatsen, som att lägga in produkter i varukorgen. Det går att använda information i vissa cookies för att följa hur användare använder webbplatsen, d.v.s. besöker olika sidor, klickar på bilder och gör klart en beställning. Cookies är små textfiler som lagras på din dator. De cookies som automatiskt sparas i din webbläsare innehåller inte någon information som gör dig personligen identifierbar - de används för att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Det finns två typer av cookies: 1) En permanent cookie, vilken ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. 2) En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Shopcorn använder cookies för att administrera ditt köp, hantera beställningsprocessen och förbättra webbplatsen för dig som besökare t.ex. genom att anpassa webbplatsen efter dina önskemål, val och intressen. Cookies används även för att säkerställa att du loggat in på webbplatsen och därigenom slipper logga in på varje ny sida du besöker samt kunna hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg. Vi använder även cookies för att kunna anpassa våra tjänster så att du får annonser eller erbjudanden som är relevant för dig. Shopcorn kan även hantera tredjepartscookies i syfte att använda intressebaserad, demografisk eller målgruppsinriktad marknadsföring, som retargeting ("remarketing"). Detta för att anpassa våra erbjudanden efter dina personliga preferenser och din tidigare aktivitet på Shopcorns webbplats. Shopcorn.com använder statistikverktyget Google Analytics för att analysera och bearbeta informationen. Det innebär att vi måste meddela dig om och be dig godkänna Googles sekretesspolicy, om du inte redan gjort det. För annonseringsändamålen som nämns ovan använder vi Google AdWords och dess funktioner för att visa dig erbjudanden och annonser när du besöker andra webbplatser i annonseringsnätverket, eller gör sökningar på Googles webbplats och/eller partnersidor. Du kan välja bort cookies från Google och ändra dina preferenser genom att besöka Googles annonsinställningar. Du kan även göra val för cookies från tredjepartsleverantörer.

Genom att godkänna villkoren och använda Shopcorns webbplats samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång Shopcorns webbplats försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk.

Observera att om du väljer att inte acceptera cookies kan funktionaliteten komma att begränsas på vissa webbsidor, t.ex. kommer det inte gå att handla på webbplatsen. Läs mer om varför vi har den här informativa texten om cookies på Post & Telestyrelsen webbplats.